A csirkemell alapvetően száraz, kicsit unalmas hús, de könnyen feldobható egy pár egyszerű alapanyaggal, amit a hűtőben találunk.
Például készíthetünk belőle ilyen pestós csirkét:
Hozzávalók (2 személyre):
- fél kg csirkemell
- egy kis üveg zöld pesto
- 1 marék kukorica
- 2-3 szem aszalt paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- pesto ízesítésől függően só, bors
- hústűk
Elkészítés:
A hagymát és az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, és a töltelék többi hozzávalójával együtt egy tálban összekeverjük. A boltban kapható pestók nem egyformán sósak, ezért kóstoljuk meg, és ízlés szerint fűszerezzünk.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
Előkészítjük a töltésre az egész csirkemelleket. Ezt én úgy szoktam, hogy a csirkemellbe egy 'zsebet' készítek - ezt leírni elég nehéz, legközelebbi készítésnél csinálok egy képet róla :)
Ha megvannak a bemetszések, és meg tudjuk tölteni a csirkét, belepakoljuk a tölteléket, majd hústűvel (-tűkkel) rögzítjük.
Vékonyan megkenjük olívaolajjal a csirkemelleket, sózzuk, borsozzuk, tepsibe sorakoztatjuk, és alufóliával lefedjük. Így toljuk a sütőbe: kb. 15 perc múlva lekerülhet az alufólia, majd további 15-20 perc alatt elkészülnek a husik.
Szerintem így felszeletelve a legmutatósabbak - mondjuk egy könnyű, színes saláta és rizs mellett.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.