Egyszerű & nagyszerű, gyors, finom, egészséges, különleges!
Ez a pástétom egyszerű csirkemájból készül, mégis nagyon finom, krémes, ízes, mutatós étel. A májat kesudió, rozmaring, vörösbor és balzsamecet gazdagítja. Salátával és pár szelet pirítóssal ettük, de akár szendvicskrémnek is tökéletes lenne.
Így készült:
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 dl vörösbor
- 1 ek sűrű balzsamecet
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1-1,5 tk só
- 1 tk őrölt rozmaring
- 4 tojás
- 100 g vaj
- 70 g kesudió
- friss rozmaring
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk, felkockázzuk a hagymát is. Közben egy nagy serpenyőt felmelegítünk, és a forró serpenyőbe öntjük a vörösbort és a balzsamecetet. Elforraljuk az alkoholt, majd hozzáadjuk a hagymát, fonnyasztjuk egy kicsit a borban. Pár perc múlva hozzáadjuk a májat is, beleforgatjuk, de nem sütjük meg egészen, lehúzzuk a tűzről.
Gasztrohorror következik :) Egy turmixgépbe öntjük a boros-balzsamecetes-hagymás májat, fűszerezzük a sóval és rozmaringgal, majd összeturmixoljuk. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és közben mindig mixeljük, nehogy kicsapódjanak. A vajat épp csak megolvasztjuk, ne forrjon. Óvatosan hozzáadjuk az olvadt vajat is a turmixolt májhoz.
A sütőt előmelegítjük 150°C-ra, és egy tálban vagy tepsiben pár deci vizet teszünk alulra.
Egy gyümölcskenyér- vagy őzgerincforma aljába vágunk egy vékony csík sütőpapírt, így majd könnyebb lesz kiemelni a pástétomot. Apróra vágjuk a kesudiót és a friss rozmaringot, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába szórjuk.
Erre óvatosan rácsorgatjuk a májas keveréket, majd sütőbe tesszük, és (forma méretétől függően) 30-40 perc alatt készre sütjük.
Kis pihentetés után kiborítjuk a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, és szép szeletekben tálaljuk.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.