Zabkását reggelizni jó!
A zabkása egyszerűen addiktív, nem ráz le magról, ha egyszer elkezded. Cikkek szólnak arról, hogy endorfin- és szerotonin-kibocsátást elősegítő hatása van, ezért kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és nyugodtabbak lehetünk tőle...ami valljuk be, bármelyik reggel jól jön.
Elkészíteni pont 43251 féle ízben lehet, most mutatok egyet. Olyat, amit reggel 3 perc összedobni, de az egész lakásban almáspite illat fog terjengeni, és holnap is ezt szeretnétek majd reggelizni.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 1 bögre zabpehely
- 1 alma (lehetőleg jó ízes)
- 3/4 bögre víz
- méz
- fahéj
- vanília
- citromhéj és citromlé
(- díszítésnek mogyoró, mandula...)
Elkészítés:
Az almát felkockázzuk, majd egy kis lábosban közepes lángon feltesszük főni (egy kicsit hagyjunk ki belőle díszítéshez). Mézet csorgatunk rá (kb. 2 teáskanállal), lefedve főzzük 1-2 percen keresztül.
Ha az alma kicsit megpuhult, mehet rá a többi hozzávaló: zabpehely, víz (egy kicsit több kell, mint ami elfedi a zabot), ízesítők. Pár perc, közben néhány kavarás a kásán és kész vagyunk. A végén kóstolás után igazítsuk a savanyú-édes-fahéjas arányt kedvünk szerint, majd tálaljuk kis tálban, maggal megszórva, friss almát rátéve, szeretettel:)
Jönnek a szép reggelek, irány ki vele az erkélyre, teraszra, kertbe megfogni az első napsugarakat!
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.