Mit értek azon, hogy teljes értékű?
Azt, hogy reggelinek fogyasztva ez a finomság ellát lassan- és gyorsan felszívódó szénhidrátokkal egyaránt, hogy tartalmaz fehérjét, így garantáltan nem lesztek éhesek a tízóraiig. Friss gyümölcsökkel bolondítva a vitamin- és rosttartalma is olyan, amire egy jó reggeli kezdéshez szükség van. Hozzáadott cukorra vagy édesítőre nincs szükség, mert a banán beleadja az édességét.
Napközben megéhezve akár desszertnek is készíthető, számtalan módon variálható!
Hozzávalók (2 palacsintához):
1 banán
3/4 bögre (45-50 g) zabpehely
2 tojás
fél bögre tej (tetszőleges magtej vagy tehéntej)
ízlés szerint vanília, fahéj...
a kisütéshez kis kókuszzsír
Elkészítés:
Egy aprítóba vagy egy botmixer mérőhengerébe az összes hozzávalót beletesszük, és pürésítjük.
Serpenyőben kókuszzsírt (vagy egyéb tetszőleges zsiradékot) melegítünk, és ebbe öntjük a masszát. Az egyetlen titok, hogy várjuk meg, míg az alsó oldal teljesen átsül, ekkor fogjuk tudni egyben megfordítani!
Mint egy omlettet, összehajtjuk és bármilyen gyümölccsel, lekvárral töltjük meg. Különleges töltelék, ha egy enyhén sós mogyoróvajat (házi készítésűt, recept később ;)) kenünk alulra, és arra pakoljuk a gyümiket.
Most egy házi chia magos eperlekvárral kentem meg, arra tettem barackot és málnát.
Készítsétek el, ízleni fog! Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.