Nem véletlen köti össze az ember agya és konyhája a krumplit a paradicsommal és a paprikával, a görögdinnyét a barackokkal...egy időben, egy helyen termő csodák ezek.
Ugyanígy vagyok én a trópusi gyümölcsökkel, már ami eljut az európai boltokba– a banánnal, mangóval, datolyával, kókusszal, ananásszal.
Szuper ötlet ezeket a gyümölcsöket együtt használni!
Már a reggelit is felejthetetlenné tehetjük egy ilyen finom kombinációval, a gyümölcsöket egy pár perc alatt elkészülő, egészséges zabkásába és –ra pakolva, mutatom, hogyan!
Hozzávalók: (2 adaghoz)
- 3/4-1 bögre zabpehely
- kb. 1,5 bögre tej (tehén- vagy magtej)
- 1 banán
- vanília (opcionális, de nagyon finom aromát ad)
- pár kocka mangó
- pár szem aszalt datolya (ne a cukorszirupban főzöttet vegyük!)
- kókuszreszelék vagy kókuszpehely
- chia mag
Elkészítés:
Egy kis lábosban, közepes lángon odatesszük a zabpelyhet, kis pirítás után pedig ráöntjük a tejet, és beleszórjuk az őrölt vaníliát. Közben a banánt megpucoljuk, pár karikát félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig egy villával összenyomkodjuk – ez édesíti majd a zabkásánkat, és nem kell bele külön édesítőszert használnunk.
Belekeverjük a trancsírbanánt a kásába, és pár perc alatt készre főzzük.
Kis tálkába tesszük, a tetejét banánkarikával, datolyával, kókuszpehellyel, chia maggal megszórjuk.
Erre is igaz, hogy főleg akkor finom, ha a teraszon vagy kertben ezt eszegetve szívjuk magunkba az első napsugarakat! :)
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.