Szerintem a halas szendvicskrémek általában túl gyanúsak ahhoz a boltokban, hogy megvegye őket az ember...vagy csak nekem bizarr minden bolti cucc, ami krémes állagú? Valahogy úgy vagyok ezekkel, hogy a krémekbe bármit észrevétlenül beledarálhatnak...na jó, félre a felesleges aggódással, hoztam nektek egy saját készítésű halas szendvicskrémet, aminek minden összetevőjét ismerjük:)Hozzávalók:
már most borítékolnom kell, hogy ez is egy freestyle, 'nézzük csak, mi van a hűtőben' recept, bátran tegyetek bele bármi mást, jöhetnek a kedvenc zöldségek, fűszerek!
- 1 szelet fagyasztott lazacfilé (de biztos vagyok benne, hogy másmilyen hallal, akár konzervvel is működik)
- pár csepp olívaolaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 közepes répa
- 2-3 ek (light) majonéz
- pár csipet zöldfűszer-keverék
- ízlés szerint só, citromléElkészítés:
A kiolvasztott lazacszeletről konyhai papírtörlővel leitatjuk a felesleges vizet, pár csepp olívaolajjal megkenjük, kicsit sózzuk és egy előmelegített serpenyőben pár perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
Miközben sül, előkészítjük a zöldségeket: a hagymát apró kockákra vágjuk, a szárzellert felkarikázzuk, a répát pedig nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. Ha elkészült a hal, kivesszük, és mehetnek a helyére a serpenyőbe a zöldségek. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük és néhányszori kevergetés mellett, pár perc alatt ezeket is megsütjük.
Ha kész a hal és a sült zöldségek is, ezeket 2-3 evőkanálnyi majonéz társaságában egy késes aprítóba tesszük, és krémessé daráljuk. Kóstoljuk, beállítjuk az ízeket ahogy tetszik és kééész is:)Egészségetekre!
Ha szeretnétek még több receptet, ötletet, kövessetek facebookon is:
facebook oldalam
Instagramon is megtaláltok:
Instagram
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.