Ha valami finomságra vágytok (de azonnal), akkor jó választás lehet ez a süti: nagyon egyszerű, nem kell sütni, gyorsan megvan, cukormentes, lisztmentes.
A tetején roppan a 'csokiréteg', a középső rész krémesen csokis, az alap pedig enyhén kókuszos, szuperkönnyű...mi kell még?! :)
Ja, a recept:
Az alap egy gyorsan összefőzött kókuszos zabkása, a középső réteghez egy késes aprítóra lesz szükség, a teteje pedig egyszerű és egészséges 'csoki'.
Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely (aprószemű)
- fél bögre kókuszliszt (vagy kókuszpehely, vagy -reszelék)
- 1 bögre tej vagy magtej (egy kicsit több, mint ami épp ellepi a zabpelyhet)
- őrölt vanília
- édesítőszer (én eritritolt használtam)
- 2 ek kókuszzsír
- 6-7 nagy szem kimagozott datolya
- fél bögre olajos mag (én most sótlan kesudiót használtam)
- 1 ek kókuszzsír
- 3 ek kakaópor
- 3 ek kókuszzsír
- 1 púpozott ek kakaópor
- 1-2 tk méz
Elkészítés:
Egy kis lábosban odatesszük a kókuszos zabkása hozzávalóit: a zabot, a kókuszlisztet, a tejet, az őrölt vaníliát és az édesítőszert. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a kókuszzsírt.
Közben előkészítjük a középső réteg hozzávalóit: egy késes aprító hengerébe tesszük a kimagozott datolyát, az olajos magokat, a kókuszzsírt és a kakaóport, illetve a közben elkészült zabkásából 2-3 evőkanálnyit. Ezeket krémesre daráljuk.
Egy kisebb méretű lapos tálba vagy tepsibe lapos réteggé nyomkodjuk a zabkását, és kihűtjük. Az igazán gyors hűtés érdekében tegyük fagyasztóba!
Amíg ez dermed, elkészítjük a legfelső, roppanós csokiréteget: ehhez egyszerűen az olvadt kókuszzsírban elkeverjük a mézet és a kakaóport.
Ha megdermedt az alap, rárétegezzük a datolyás-magos-kakaós réteget, majd rácsorgatjuk csokit.
Mehet vissza a hűtőbe vagy fagyasztóba, attól függően, mennyire vagyunk türelmetlenek. :)
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.