Zab sokadikféleképpen : ez egy olyan reggeli, amit garantáltan szeretni fog minden korosztály - nemcsak mert jó elkészíteni, hanem mert bármilyen gyümölccsel gazdagítható és nagyon-nagyon finom. A tésztájába reszelt alma kerül, ettől puha és szaftos lesz minden 'emelet'. Számtalan módon tölthető, akár kisgyerekek feladata lehet a torony összeállítása.
Ha van a családban olyan, aki glutént vagy tejterméket nem ehet, ezt a reggelit akkor is el lehet készíteni. Sőt, ha édesebb alma van itthon, én még édesíteni sem szoktam, elég a gyümölcs édessége.
Ilyen egyszerűen elkészíthető:
Hozzávalók (2 toronyhoz):
- 100 g aprószemű zabpehely
- 2 közepes alma
- 1 tk sütőpor (elhagyható)
- 2 tojás
- csipet só
(- ha valaki édesebben szeretné, akkor nyírfacukor, méz, eritrit)
- a kisütéshez kókuszzsír
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk (a héját se dobjuk ki, mehet egy smoothie-ba), és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban a reszelt almákat az összes többi hozzávalóval összekeverjük. Egy palacsintasütőt melegítünk, vékonyan megkenjük kókuszzsírral és kisütjük a palacsintákat. Egy palacsintához kb. egy púpos evőkanálnyi tésztát veszünk ki és azt kör alakúra lapítjuk a serpenyőben. 2-3 perc elteltével megfordítjuk és megsütjük a másik felét is.
Tölthetjük sokféleképpen: én most az egyikbe szeletkékre vágott aszalt fügét tettem, megszórtam fahéjjal és mézzel locsoltam meg.
A másikba pedig még sütés közben pár szem áfonyát dobtam és egy túrós-görög jughurtos krémmel kentem meg a rétegek között, ráadásul egy fél gránátalma magjai is eltűntek benne :)
Nagyon finom, és nagyon jól indul ilyen szép reggelivel a nap, próbáljátok ki ti is!
Hasonló, zabos reggelik:
banános zabpalacsinta
zabkásák sokféleképpen
sült zabkása
almáspités zabkása
trópusi zabkása
zabkeksz
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.