Puding...de nem a megszokott összetevőkből! Ez a desszert egy nagyon finom, különleges, mégis egyszerű és 'mindenmentes', nem tartalmaz glutént, cukrot és tejterméket sem.
A vaníliás-marcipános rafinériát a Fűszerészes tonkabab viszi az egyszerű rizspudingba, ami miatt majd újra és újra meg kell csinálni, ha valaki egyszer megkósolja.
Hozzávalók: (4 kisebb adaghoz)
- 1 konzerv kókusztej (~400 ml)
- 200 ml magtej (pl. rizstej, mandulatej, de készíthetjük tehéntejből is)
- 5 ek eritritol (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
- 1 tonkabab (Fűszerész)
- 3/4 bögre rizsliszt
- 1 érett mangó
- 1/4 citrom héja és leve
Elkészítés:
Egy kis lábosba öntjük a kókusztejet és a magtejet, belereszelünk a 1 egész tonkababot. Ha már majdnem forr, hozzáadjuk az édesítőszert, és hozzászitáljuk a riszlisztet. 1-2 perc főzés után a puding krémessé sűrűsödik. (Ha esetleg csomós maradna, botmixerrel simává varázsolhatjuk.) Az elkészült pudingot kis tálkákba vagy csinos befőttesüvegekbe tesszük.
A mangós szószhoz megpucolunk, kockákra vágunk egy mangót, és egy botmixer vagy késes aprítógép táljába dobjuk. Hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Pürésítjük, majd rárétegezzük az elkészült pudingra.
Tetszőleges módon díszítjük, és hidegen tálaljuk.
Egészségetekre!
facebook oldalam
Instagram
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.