HELÓ, TAVASZ!
végre napsütés, végre teraszon-reggelik, végre virágillat!
Bár a március nagyon zsúfolt és pörgős volt, hipp-hopp elszaladt, a hónap kedvenc reggelijeit bemutató bejegyzés nem maradhat el!
Nem is mondok többet, mutatom a márciusi zabkásákat és csak annyit kívánok áprilisra, hogy érjem utol magam mindenben, rendeződjenek a rendetlenségek és jussak el az új receptekkel a blogra is, ne csak a fotókig:)
A bejegyzés kezdőképén egy reszelt almával főzött, még több almával, pekándióval, kendermaggal és cukormentes csokival díszített kása látható, ami méltán érdemelte ki a legelső fotó szerepét...a klasszikus almás kásák nagy kedvenceim!
A következő, színes, kicsit különlegesebb tál egy szuperkeverékkel készült kása volt, amire áfonyát, pekándiót, kendermagot és földicseresznyét tettem. Hmmm, most is megenném, be kell újra szereznem ezeket a finom gyümölcsöket:)
Zöld-hangulat, csupazöld reggeli:)
Cukkinis zabkása zöldalmával, pisztáciával és kendermaggal...amilyen bizarrnak hangzik, olyan finom! A cukkinit a főzés elején reszelem a kásába és azzal együtt főzöm puhára. Nem érezhető ki a cukkini, de a kása szuper szaftos lesz, ráadásul már reggelire eszünk zöldséget! Próbáljátok ki bátran!
A következő ez a trópusi, pikáns kása: banán, fekete szezámmag, goji bogyó, földicseresznye, kókusz és csokiba mártott gyömbér. Ízbomba már reggel, pedig csak pár perc elkészíteni!
Ha az előbb zöld-hangulat, most rózsaszín-hangulat, vagyis "egyszerűdenagyszerű" kása: natúr fehérjeporral elkevertem a megfőtt zabot, a díszítés pedig eper, fagyasztott málna, kendermag és kakaóbabtöret voltak.
A Food Therapy Market-től egy finom, Muscle Power nevű fehérjét is kaptam, amit ebbe a zabkásába kevertem. A díszítés aszalt vörösáfonya és földicseresznye, egy kis cukormentes csoki, kókuszchips, puffasztott quinoa volt...hát, ez feltöltött energiával egész délelőttre!:)
Sietős reggelen, gyorsan készült ez az egyszerű, de nagyon finom túrós, áfonyás, banános, aszalt vörösáfonyás, kendermaggal megszórt kása. Nagyon szeretem túróval kombinálni a kásákat, a frissítő, savanykás íz jól kiegészíti a többi édes összetevőt.
Szintén a Food Therapy Market nagyszerű terméke ez a zöld, növényi fehérje, amivel ezt a csodásan színes kását készítettem: került még rá eper, földicseresznye, datolya, puffasztott tönkölybúza és pekándió.
Kimaradt egy pár szelet sütőtök, hát jó az reggelire is - felkiáltással készült ez a sütőtökkel turmixolt, szőlős, nyers csokis, földicseresznyés, aszalt meggyes kása. Ízbomba volt a sütőtök édességével, a meggy savasságával és az isteni csokival...hmmm, kedvenc-gyanús ebben a hónapban!
Ha az előbbi sütőtökös megkapta a kedvenc-gyanús jelzőt, akkor ez a tömény finomság megkapja a biztosan-kedvenc címet! Klasszikus hármas a csoki-banán-kókusz, edzésnapon simán belefér egy ilyen energiabomba reggeli:)
Forró serpenyőbe kis méz, kis mézre gyorsan vékony szelet körte - karamellizálódik, átsül, megpuhul, isteni aromája lesz, és tökéletes egy reggelihez. Ezt most áfonyával, gránátalmával és kendermaggal tettem még laktatóbbá. Amíg fő a kása (max. 5 perc), addig elkészül a körte is és már mehetnek is egy tálkába. Ez a sütés ugyanúgy almával is működik, próbáljátok ki!
Jöjjön végül egy turmixolt kása: a főzés után a zabot natúr fehérjeporral és Forever Beautiful keverékkel turmixoltam, aztán megszórtam mandulával, puffasztott quinoával, aszalt meggyel és karikáztam rá egy fél banánt is. Reggeli = lassan és gyorsan felszívódó szénhidrátok, jó zsírok, fehérje és rostok...szerintem jó példa erre ez a kis tál:)
Ha szeretnétek még több receptet, reggeliötletet, kövessetek facebookon:
facebook oldalam
Instagramon is megtaláltok:
Instagram
Kásázzatok, egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.