Odavagyok a mogyoróvajért, de a bolti...hát tudjátok. Drága, és tele van felesleges adalékokkal.
Viszont könnyen, percek alatt elkészíthetjük a sajátunkat, és mi döntjük el, mennyire krémesre vagy darabosra szeretnénk. 3 hozzávaló, 3 perc, és már kenhetjük is puffasztott zabra, rizsre, omlettekbe, keverhetjük joghurtba, műzlibe, bolondíthatunk vele szószokat, stb.
Megmutatom, milyen egyszerű elkészíteni ezt a fehérjében és 'jó zsírokban' gazdag finomságot!
Nincs másra szükségünk, mint
1 nagy csomag sótlan földimogyoróra (kb. 170 g)
4-5 ek olívaolajra
1 tk sóra.
Illetve egy késes aprítógépre, amibe mindent belepakolunk, és 1-2 percig folyamatosan járatva krémet kapunk. Legyetek türelmesek, a gép először összedarálja a mogyorót, de akkor még nem krémes. Tartsatok ki, ha nem akar krémesedni, adjatok hozzá még egy kis olajat, és folytassátok a darálást. Maximum 2-3 perc, és egységes, szép krémet kapunk. Ha úgy szeretitek, hagyjátok kicsit darabosan, vagy pépesítsétek teljesen, én valahol a kettő között szoktam megállítani.
Kis befőttes vagy csatos üvegben, hűtőben tárolom, az egy nap ehető mennyiség maximálva van. :D
Szép üvegbe töltve ajándékként is tökéletes!
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.