
Egyre több helyen árulnak praktikus jégkrémkészítő formákat, amikben elkészíthetjük saját jégkrémünket a kedvenc ízeinkben. Ennek híján egy kisebb joghurtosdoboz és egy fa spatula vagy kiskanál is megteszi!
Nincs is jobb érzés annál, mint amikor kinyitod a fagyasztót, és vár egy egészséges, cukormentes jégkrém egy ebéd után a nagy melegben!
Elkészíteni csak pár perc, azután már a fagyasztón múlik, mikor ehetjük meg:)
Hozzávalók: (4 db jégkrémhez)
- szinte bármilyen gyümölcs: én fél mangót és 2 marék fagyasztott áfonyát használtam, mindkét ízből 2-2 ilyen jégkrém készült
- kókusztej (4 jégkrémhez 1 kis konzerv)
- ha szükséges, édesítőszer: eritritol, méz, xilit, stevia vagy kókuszvirágcukor

Elkészítés:
Ennél egyszerűbb nincs is! Ha kétféle gyümölcsből készítünk jégkrémet, akkor a kókusztej felét és az egyik gyümölcsöt egy turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük, és pürésítjük. Ha kell, édesítjük, és a formákba öntjük. Ugyanezt megcsináljuk a másik gyümölccsel és a kókusztej maradékával. A formába öntjük ezt is, és a fagyasztóba téve várjuk, míg megfagy ez az elkészített finomság.
Kivenni úgy a legegyszerűbb, ha egy kis langyos vizet folyatunk a formára, és óvatosan kihúzzuk belőle a jégkrémet.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal