mit vigyünk a strandra enni?
...most épp csirkés wrap-et!

tortilla.jpgMondjuk ki, a magyar strandok ételkínálata rettenetes. Ha az ember kicsit is odafigyel arra, hogy mit eszik, egy strandon nehéz jót találni. A hekk, hiába hal, vastag zsíros bundában csücsül, a hamburgerben a buci háromszor nagyobb a húsnál, és jó, ha legalább agyoncukrozott meg tartósított bolti csalamádét tesznek bele, más zöldség ritkán fordul elő. Aranygaluska,  rántott sajt, kürtőskalács, a lángosról ne is beszéljünk...
Talán becsúszhat egy gulyásleves vagy egy gyros, de ritkán találni olyan helyet, ahol nem zsíros, cafatos húsból csinálják ezeket az ételeket.
Ezek nem csak nem teljes értékűek, hanem általában irreálisan drágák is.

Ha a testünknek és a pénztárcánknak is kedvezni szeretnénk, kis előkészülettel és odafigyeléssel nem fogunk a lángosra váró sorba beállni.

De mit és hogyan csomagoljunk?

A mit-re azt mondom, hogy bármilyen otthon készített szendvics, hamburger, tortilla, wrap, falatkákra vágott zöldségek és a külön bedobozolt, megmosott gyümölcsök ezerszer jobb választás bármelyik kifőzdénél.
A hogyan-ra pedig azt, hogy szuper hűtőtáskákat lehet kapni, és ilyenkor nem csak a nagy, nehéz műanyag kékre gondolok, hanem csinos kis táskákra és hátizsákokra, amikbe jégakkut téve órákig tudhatjuk biztonságban a csomagolt ételt. Decathlon, IKEA, de szerintem a hiperek is árulnak párezer forintért olyan táskákat, amikbe jégakkut téve egy egész napot is kibírnak a csomagolt ételek és hidegek maradnak az innivalók. Hétköznap is hasznos lehet, érdemes beszerezni egy ilyet!

Ez a wrap, vagy inkább egy sós palacsinta végtelen módon variálható, a tölteléket mindenki kedve szerint alakíthatja. Mutatós, finom, egészséges, jól fog esni egy úszás után. :)

Hozzávalók: (8 db-hoz)
- 2 tojás
- 1 bögre tetszőleges liszt (én ezeket használtam: 1/3 szezámmagliszt, 1/3 teljes kiőrlésű tönkölyliszt és 1/3 zabpehelyliszt)
- 1 tk só
- ½ tk sütőpor
- 1 bögre tej vagy magtej
- ½ bögre víz
- 2 ek kókuszzsír

Elkészítés:
A hozzávalókból egyszerű palacsintatésztát készítünk: a tojásokat a liszttel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Palacsintasütőben, kókuszzsíron megsütjük. Legyetek türelmesek, akkor lehet szépen egyben megfordítani, ha az alsó oldala már teljesen megsült!
Amíg pirulnak a palacsinták, előkészítjük a tölteléket. Én most ezeket választottam: avokádókrém (avokádó+só+bors+fokhagyma+citromlé), grillcsirke húsa, jégsaláta, répa (hámozóval vékony csíkokra vágva), paradicsom.
A töltési technika a következő: veszünk magunk elé egy darab alufóliát, amire egy palacsintát terítünk. A tölteléket egy csíkban középen helyezzük el, majd a csík végén a tésztát felhajtjuk, és ezután következik a két oldal ráhajtása. Ha megvan ez a batyu, akkor az alatta lévő alufóliába csomagoljuk, így egyszerűen lehet majd kibontani is, nem esik szét.

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbgabka.blog.hu/api/trackback/id/tr288844538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bbgabka

Sziasztok, Gabka vagyok! Blogom az egészséges életmódról, főzésről szól és arról, hogy ezeket hogyan próbálom a mindennapi életünkbe ültetni. Remélem, találtok 'hazavihető' ötleteket nálam, jó olvasást!

_c_laurent_gloor_bbgabka_120.jpg

facebook oldalam

Címkék

áfonya (1) ajvár (1) alma (6) almatorta (2) bagel (2) banán (2) bbq (1) brownie (1) buggyantott tojás (1) cékla (1) chips (1) csevapcsicsa (1) csicseriborsó (1) csirke (5) csoki (3) csokigolyó (1) csokikrém (1) csokitorta (1) cupcake (1) datolya (3) desszert (40) dió (1) eatclean (71) édesburgonya (2) édesség (17) érdekességek (1) fagyi (1) flatbread (1) flódni (1) fodroskel (1) főétel (22) főzelék (1) frangipane (1) füge (2) fűszer (1) gluténmentes (6) granola (1) gyümölcskenyér (1) hamburger (2) húsos (1) jégkrém (1) kakaóscsiga (1) karácsony (1) karfiol (1) keksz (4) kelt tészta (1) kenyér (3) kókuszgolyó (1) körte (2) kuglóf (1) kurkuma (1) lazac (3) leves (1) magos ropogós (1) mák (1) mákos (1) mandula (3) mascarpone (1) mogyoróvaj (2) muffin (3) műzli (1) műzliszelet (1) narancs (1) nyár (5) ősz (3) péksütemény (12) pesto (1) piskóta (1) pite (1) pizza (1) puding (1) pulled pork (1) raffaello (1) rágcsálnivaló (1) ravioli (1) reggeli (22) répatorta (1) rizottó (1) rizspuding (1) rizstészta (1) sajttorta (1) saláta (3) smoothie (1) snack (1) strand (1) sushi (1) sütemény (10) sütés nélkül (7) sütőtök (1) svéd fahéjas csiga (1) szélesmetélt (1) szendvics (2) szilva (1) tejtermékmentes (5) tészta (2) tojás (2) tökfőzelék (1) top10 (1) torta (1) túrós (1) újrahasznosítás (1) ünnep (2) vacsora (1) videó (2) vörösbab (1) wrap (1) zab (1) zabkása (8) zabkeksz (1) zabkenyér (1) zabpalacsinta (2) zabpehely (17) zserbó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása