hamis pizza – karfiolból
...este 10, sebaj, pizzázzunk!

pizza.jpgA legfüggetlenebb és legőszintébb visszajelzések erről az ételről, hogy egyrészt a férjem (nem tudván az összetevőket és a készítés módját) megjegyezte sütés közben, hogy milyen finom pizza illat van. Aztán mikor felvágtam, és elárultam az összetevőket, nem igazán hitte el, de megdicsérte, és reggelire is ezt ette.
Nekem ennél több nem kell! <3

Sok helyen láttam már a neten, hogy karfiol alapú pizzatésztát gyártanak. Semmi élesztő, semmi finomliszt, ami csak azt jelenti, hogy gyors és egészségesebb megoldás lehet, ha pizzára vágyunk. Gluténmentesen is elkészíthető, ha olyan ’lisztet’ választunk hozzá!
Természetesen bármilyen feltét tehető rá, én most egy frissen készített paradicsomszószra pakoltam csirkecsíkokat, vörösbabot, hagymát, olajbogyót és egy kis sajtot.
Mutatom a gyors és egyszerű receptet:

Hozzávalók: (egy közepes méretű pizzához)
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 tojás
- kb. 1 bögre tetszőleges liszt – én zabpehelylisztet használtam, a liszt mennyisége a tojások méretétől függ
- só, kis bors, pizzafűszerek (nálam: bazsalikom, kakukkfű, oregano, borsikafű)

- 2 paradicsom (vagy 4-5 ek. paradicsomszósz)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, zöldfűszerek
- előző napról maradt grillcsirke apróra vágva
- 1/3 konzerv vörösbabkonzerv, lecsöpögtetve és megmosva
- pár szem olajbogyó
- reszelt sajt

Elkészítés:
Két részletben fogjuk elkészíteni a pizzánkat: először elkészítjük és elősütjük a tészta-alapot, miközben sül, aközben pedig a feltéttel foglalatoskodunk, és a végén pakoljuk csak rá. Így még gyorsabb a munka vele!:)
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.

A karfiolt rózsákra szedjük, és alaposan megmossuk őket. Lecsöpögtetés után egy késes aprítóba tesszük, és apróra daráljuk.
Egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a két tojást, a zabpehelylisztet, ízesítetjük sóval, egy kis borssal és a zöldfűszerekkel.
Ne tészta-állagot várjatok, hanem egy masszát fogtok kapni, ami kicsit folyós, de egy sütőpapírral leterített nagy tepsire ki lehet önteni, és kör alakúra egyengetni.
Ezt az alapot 180°C-on viszonylag sokáig, kb. 30-35 percig sütjük, legyen szép sült az egész, a széle pedig már kezdjen pirulni.
Amíg sül, előkészítjük a feltétet (hogy ne maradjon feltétlenül :) ), amit szeretnénk rásütni a pizzára. A paradicsomszószhoz kis olívaolajon párolni kezdjük a vöröshagyma felét, apróra kockázva. Ehhez adjuk az apróra vágott paradicsomot (vagy paradicsomszószt), illetve a szeletelt fokhagymagerezdeket, sót, borsot, zöldfűszereket. Kis-közepes lángon rotyoghat pár percet.
Közben apróra vágunk minden más hozzávalót is.
Ha kész a tészta, kivesszük a sütőből, a sütő hőfokát felemeljük 220°C-ra. A pizzaalapot megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a többi hozzávalóval, és mehet vissza a forró sütőbe még 5-8 percre.

A karfiol nem érezhető, nem tolakodó, tényleg nagyon pizzás végeredményt kapunk!  A tészta kicsit szaftosabb, nem olyan száraz, ezért még másnap is tökéletes.
Nekem nagyon tetszik a végeredmény, biztosan készítek még, próbáljátok ki ti is!

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbgabka.blog.hu/api/trackback/id/tr168851896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bbgabka

Sziasztok, Gabka vagyok! Blogom az egészséges életmódról, főzésről szól és arról, hogy ezeket hogyan próbálom a mindennapi életünkbe ültetni. Remélem, találtok 'hazavihető' ötleteket nálam, jó olvasást!

_c_laurent_gloor_bbgabka_120.jpg

facebook oldalam

Címkék

áfonya (1) ajvár (1) alma (6) almatorta (2) bagel (2) banán (2) bbq (1) brownie (1) buggyantott tojás (1) cékla (1) chips (1) csevapcsicsa (1) csicseriborsó (1) csirke (5) csoki (3) csokigolyó (1) csokikrém (1) csokitorta (1) cupcake (1) datolya (3) desszert (40) dió (1) eatclean (71) édesburgonya (2) édesség (17) érdekességek (1) fagyi (1) flatbread (1) flódni (1) fodroskel (1) főétel (22) főzelék (1) frangipane (1) füge (2) fűszer (1) gluténmentes (6) granola (1) gyümölcskenyér (1) hamburger (2) húsos (1) jégkrém (1) kakaóscsiga (1) karácsony (1) karfiol (1) keksz (4) kelt tészta (1) kenyér (3) kókuszgolyó (1) körte (2) kuglóf (1) kurkuma (1) lazac (3) leves (1) magos ropogós (1) mák (1) mákos (1) mandula (3) mascarpone (1) mogyoróvaj (2) muffin (3) műzli (1) műzliszelet (1) narancs (1) nyár (5) ősz (3) péksütemény (12) pesto (1) piskóta (1) pite (1) pizza (1) puding (1) pulled pork (1) raffaello (1) rágcsálnivaló (1) ravioli (1) reggeli (22) répatorta (1) rizottó (1) rizspuding (1) rizstészta (1) sajttorta (1) saláta (3) smoothie (1) snack (1) strand (1) sushi (1) sütemény (10) sütés nélkül (7) sütőtök (1) svéd fahéjas csiga (1) szélesmetélt (1) szendvics (2) szilva (1) tejtermékmentes (5) tészta (2) tojás (2) tökfőzelék (1) top10 (1) torta (1) túrós (1) újrahasznosítás (1) ünnep (2) vacsora (1) videó (2) vörösbab (1) wrap (1) zab (1) zabkása (8) zabkeksz (1) zabkenyér (1) zabpalacsinta (2) zabpehely (17) zserbó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása