Egy kedves aerobic-iskolás csoporttársam kínált körbe az egyik fárasztó, izzasztó sulinapon egy finom kakaós kekszet, aminek rögtön mindenki kérte a recepjét. Megkaptuk, azóta többször is megsütöttem - kicsit persze alakítottam rajta, most ezt osztom meg veletek. Ő fitness brownie-nak hívta, állítólag egyben is lehet sütni, szerintem így kekszformában is tökéletes.
A tészta előkészítése és formázgatása alig 10-15 perc, ugyanennyi a sütés, szóval expressz sütiről van szó. Szuper reggeli falatnak a rohanós reggeleken vagy akár egy tejeskávé mellé, de tökéletesen szállítható finomság is, ha napközben megéheznénk vagy valami édeset kívánunk. Az alapja (mi más, mint:)) zabpehely, amiből hipphopp zablisztet varázsol egy kávédaráló vagy erősebb aprító. Az édesítésért pedig eritrit felelős, ezt a zabpehelyhez szoktam darálni. Ha valaki ezt nem találja elég édesnek vagy nincs otthon, lehet más alternatívát is választani, például nyírfacukor is ugyanúgy jó hozzá.
Az eredeti recept csak kókuszzsírt használ zsiradékként, én ennek a felét mogyoróvajra cseréltem - jól illik hozzá a mogyoró íze, kis sóssága és még egészségesebb is. Házi mogyoróvaj receptért katt IDE.
Ha csokis, legyen duplán csokis: sütés előtt cukormentes Wawel étcsokit tördeltem rá, jó barátok lettek a keksszel:)
Hozzávalók (16-18 db kekszhez):
-100 g zabpehely
-100 g eritrit
-70 g kakaópor
- 1 tk. sütőpor
- 50 g mogyoróvaj (recept itt)
- 50 g kókuszzsír
- 3 tojás
- 30 g (egy kis tábla) étcsokiElkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.
A zabpelyhet és az eritritet kimérjük, majd kávédarálóban ledaráljuk őket együtt. Ha ez megvan, jöhet hozzá a kakaópor és a sütőpor is, mindent jól elkeverünk.
A mogyoróvajat és a kókuszzsírt együtt egy kis tálkába mérjük, majd mikróban megmelegítjük őket, így könnyen összekeverhetővé válnak. Hozzáborítjuk a száraz hozzávalókhoz és beleütjük a tojásokat is. Ezeket jól belekeverve egy viszonylag sűrű, de könnyen formázható masszát kapunk: ezekből sütőpapírral leterített tepsire kis kekszeket formázunk (kb. dió nagyságú golyókat egyszerűen szétlapítunk). Az étcsokit apró kockákra vágjuk és megszórjuk vele a kekszek tetejét, majd a sütőben 170 °C-on, 12-15 perc alatt készre sütjük őket.
Ennyi az egész:)Itt találsz még több receptet és ötletet:
facebook oldalam
Instagramon is megtaláltok:
Instagram
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.