Pár hete egy barátnőmtől kaptam egy vörösbab-trüffel receptet, amit elkészítettem és nagyon finom volt, de továbbgondoltam, hogy ebből az alapból kiindulva akár süti is lehetne.
Így született ez a vörösbab alapú csokis brownie, aminek a tésztája percek alatt, kevés munkával elkészíthető, gyorsan megsül, és már élvezhetjük is a lisztmentes, cukormentes édességünket.
Kínáljátok friss gyümölccsel, lekvárral, citromos hideg joghurttal vagy egészséges fagyival!:)
Íme, a recept:
Hozzávalók:
- 1 vörösbabkonzerv, lecsöpögtetve és megmosva (kb. 250 g)
- 3 púpozott ek (fél bögre) kakaópor
- 3 púpozott ek (fél bögre) zabpehelyliszt (vagy más tetszőleges lisztféle)
- 1 tk sütőpor
- 3 ek púpozott ek (fél bögre) xilit (vagy ennek megfelelő más édesítőszer)
- 1 banán
- 2 tojás szétválasztva
- csipet só
- őrölt vanília
- 2 ek (olvadt állapotban) kókuszzsír
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjén kívül minden más hozzávalót egy késes aprító táljába teszünk, és krémesre darálunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük: hogy a hab ne törjön össze, először mondjuk az 1/3-ával viszonylag bátran fellazítjuk, majd a többit óvatosan beleforgatva adjuk hozzá.
A massza mehet egy kis-közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe. 20 perc alatt megsütjük.
Díszítésnek kakaóbabtöretet használtam, de üresen is lehet hagyni, vagy mehet rá bármilyen mag, aszalt gyümölcs, kókusz.
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.