Hajlamos vagyok banánból túlvásárolni magam - hiszen banán, zabpehely és tojás mindig legyen itthon. Ezzel csak egy a baj: a banán megromlik, megbarnul, megpuhul, akkor már nem szeretem csak úgy magában enni. Ilyenkor kell valamit kitalálni...lehet belőle turmix, banánpüré zabkásához, lehet tenni sütibe is. Na de mi a legjobb, ami az érett banánnal történhet?! LEHET BELŐLE FAGYI!
Ilyen állapotukban már kevésbé szívesen dobom be őket a táskámba, mondván majd edzés előtt jó lesz...
Inkább megpucolom és egy banánt 3-4 darabba vágok vagy török, a darabkákat egy zacskóba teszem és mehetnek be a fagyasztóba.
És hogy mi lesz belőlük ezután? Egyszerű, gyors fagyi! Angolul ezt szokták 'nice-cream'-nek nevezni...csak fagyott banán és valami ízesítés.
Kell hozzá egy turmixgép vagy késes aprító, de akár egy erősebb botmixer is megteszi: egyszerűen a fagyott banánt krémesre turmixoljuk például kakaóporral, eperrel, erdei gyümölccsel vagy bármilyen gyümölccsel, amihez kedvünk van.
Ez nem a dobozolható, hetekig fagyasztható fagylalt, hanem a megkívánom-megcsinálom-azonnal megeszem típusú. Szerencsére pont ilyen gyors is, ha van a fagyasztóban banán, akkor a megkívánástól számítva 3 percen belül már ehetjük is:)
A képen egy epres és egy 'csokis', vagyis kakaóporral turmixolt verzió látható. Az epres inkább sorbet jellegű, de ha több banánt használunk és egy kis tejszínt is mixelünk bele, akkor krémesebb, tejszínes fagyit kapunk.
Reggelire fagyi? Simán:)
Palacsinta mellé, erdei gyümölccsel és Forever Beautiful superfood-keverékkel...na, egy ilyet holnap reggelre?!
A palacsinta receptjét itt találjátok.
Banánt be a hűtőbe, fagyizzatok!
Ha szeretnétek még több receptet, ötletet, kövessetek facebookon is:
facebook oldalam
Instagramon is megtaláltok:
Instagram
Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.