
Sokkal színesebb, vidámabb ebben a formában, mint egy hagyományos rántotta vagy omlett. Ráadásul így még magunkkal is vihetjük a munkahelyre, iskolába, edzés előtt-utánra, utazáshoz.
Az elkészítése pár perc, a variálhatósága végtelen - tehetünk bele bármit, ami illik a tojáshoz. Húsféléket, sonkát, szalonnát, szalámit, megmaradt húsokat, zöldségekből bármit, túrót, cottage cheese-t, sajtot, friss vagy szárított zöldfűszert, bármilyen fűszerkeveréket.
Én most egy túrós-sonkás-paprikás változatot készítettem.
Hozzávalók: (6-8 muffinhoz)
- 3 tojás
- 2-3 ek. túró (zsírszegény túrót használtam)
- pár szelet sonka vékony csíkokra vágva
- 1/4 kaliforniai paprika apró kockákra vágva
- só, bors, tetszőleges fűszerek
(- opcionális: kb. fél bögre zabliszt vagy más liszt, ettől tartalmasabb lesz)
Elkészítés:
Mi sem egyszerűbb: előmelegítjük a sütőt 190 °C-ra. Minden hozzávalót összekeverünk egy kis tálban, és a muffinformákat kb. 3/4-ig töltjük a keverékkel. A tetére szórhatunk még fűszert, jól mutat és finom, akár reszelhetünk rá sajtot is.
A sütőbe toljuk a muffinokat, és addig sütjük, amíg szépen felemelkednek és a tetejük pirulni kezd (kb. 20-25 perc).
Nagyon finomak melegen is, de nagyszerűen lehet őket szállítani is, hogy napközben együnk valami egészségeset, finomat és laktatót.

Egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal