Ez a bejegyzés a zabkásáról szól: nem is igazán receptekről, inkább a sokféleségről. Az interneten rengeteg lehetőséget találtok, most megmutatom az én kedvenceimet:)
Az felső kép: egy edzés előtti, megfelelő fehérje-szénhidrát-zsír arányú zabkása, csokis fehérjeporos kásán banánnal, házi készítésű mogyoróvajjal, kakóbab-törettel és puffasztott tönkölybúzával.
Házi mogyoróvaj recept: http://bbgabka.blog.hu/2016/06/15/hazi_mogyorovaj_879
Erre a zabkására egy diós-banános-fahéjas chutney került - a diót száraz serpenyőben megpirítottam, hozzáadtam egy fél banánt összenyomkodva, fűszereztem, a végén banánkarikát is tettem bele. Ehhez is adtam egy kis mogyoróvajat és kakaóbabtöretet, nagyon szeretem az édes banán, a kesernyés kakaó és a kicsit sós mogyoró játékát :)
Ez a kép azért különösen kedves nekem, mert az idei nyaralásunkon készült - a zabkása akkor sem maradhatott el! Szárított füge, banán, friss áfonya és kakaópor gazdagítja - na meg a tengeri látkép a teraszról, ahol megettem:)
Bounty zabkása: kakaós zabkása kakaóbabtörettel, kókuszpehellyel és egy kis mandulával megszórva - desszert reggelire!
További kásák, amiket megtaláltok korábbi bejegyzésekben:
trópusi zabkása
almáspités zabkása
és végül a kedvenc, a sült zabkása
Kásázzatok, egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.