lazac ropogós réteggel
gyors & egészséges

14825685_1228410180513419_367873824_n.jpgRégóta gondolkodtam azon, miből lehetne egy vastag, finom, ropogós réteget készíteni a lazacfilére (vagy bármilyen hússzeletre). Legjobb, szintén sütős-főzős barátnőm mutatott egy receptet, amiben pisztáciával oldották meg a dolgot: innen indult az ötlet és megalkottam a sajátomat. 
Így készült egy kesudiós-mustáros-zebpelyhes réteg, ami tökéletesen rásült a halra, ropogós, ízes, illik a lazac semlegességéhez. Próbáljátok ki, ilyen egyszerű elkészíteni:

Hozzávalók: (4 szelethez)
- 4 szelet lazacfilé (egy szelet kb. 12-15 dkg)
- 1-2 ek olívaolaj
- só, bors

- 2 ek mustár
- 50 g aprószemű zabpehely
- 1 tojás
- fél marék kesudió
- pici bors
- kakukkfű (Fűszerész-es vad kakukkfüvet használtam: http://fuszeresz.blog.hu/)
(- ízlés szerint só, ez a mustár ízétől függ)
14804733_1228410173846753_2147045542_n.jpgElkészítés:
A lazacot előkészítjük (ha fagyasztott, szobahőmérsékleten felolvasztjuk), papírtörlők között leitatjuk róla a vizet, majd vékonyan megkenjük olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, ha van ilyen funkció a sütőn, akkor grillfokozatra.
A kesudiót apróbbra vágjuk, majd egy tálban minden hozzávalót összekeverünk. Hagyjuk pár percig pihenni, hogy a zabpehely megszívja magát, majd az előkészített halszeletekre rétegezzük.
A sütőrácsot a sütő felső részébe helyezzük el, és betesszük a halat sülni. Kb. 12-15 percig sütjük, ennyi idő elég arra, hogy a lazac átsüljön, a felső réteg pedig ropogóssá váljon.

Én egy párolt köretet készítettem hozzá brokkoliból, fodros kelből és egy kis szezámmagból. Ezeket egyszerűen egy wokban, az elején egy kis vizet alálöttyintve megpirítottam.
A végén nagyszemű tengeri sót szórtam a párolt zöldségekre.
14793889_1228410170513420_1620766699_n.jpg
Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbgabka.blog.hu/api/trackback/id/tr7311840327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

bbgabka

Sziasztok, Gabka vagyok! Blogom az egészséges életmódról, főzésről szól és arról, hogy ezeket hogyan próbálom a mindennapi életünkbe ültetni. Remélem, találtok 'hazavihető' ötleteket nálam, jó olvasást!

_c_laurent_gloor_bbgabka_120.jpg

facebook oldalam

Címkék

áfonya (1) ajvár (1) alma (6) almatorta (2) bagel (2) banán (2) bbq (1) brownie (1) buggyantott tojás (1) cékla (1) chips (1) csevapcsicsa (1) csicseriborsó (1) csirke (5) csoki (3) csokigolyó (1) csokikrém (1) csokitorta (1) cupcake (1) datolya (3) desszert (40) dió (1) eatclean (71) édesburgonya (2) édesség (17) érdekességek (1) fagyi (1) flatbread (1) flódni (1) fodroskel (1) főétel (22) főzelék (1) frangipane (1) füge (2) fűszer (1) gluténmentes (6) granola (1) gyümölcskenyér (1) hamburger (2) húsos (1) jégkrém (1) kakaóscsiga (1) karácsony (1) karfiol (1) keksz (4) kelt tészta (1) kenyér (3) kókuszgolyó (1) körte (2) kuglóf (1) kurkuma (1) lazac (3) leves (1) magos ropogós (1) mák (1) mákos (1) mandula (3) mascarpone (1) mogyoróvaj (2) muffin (3) műzli (1) műzliszelet (1) narancs (1) nyár (5) ősz (3) péksütemény (12) pesto (1) piskóta (1) pite (1) pizza (1) puding (1) pulled pork (1) raffaello (1) rágcsálnivaló (1) ravioli (1) reggeli (22) répatorta (1) rizottó (1) rizspuding (1) rizstészta (1) sajttorta (1) saláta (3) smoothie (1) snack (1) strand (1) sushi (1) sütemény (10) sütés nélkül (7) sütőtök (1) svéd fahéjas csiga (1) szélesmetélt (1) szendvics (2) szilva (1) tejtermékmentes (5) tészta (2) tojás (2) tökfőzelék (1) top10 (1) torta (1) túrós (1) újrahasznosítás (1) ünnep (2) vacsora (1) videó (2) vörösbab (1) wrap (1) zab (1) zabkása (8) zabkeksz (1) zabkenyér (1) zabpalacsinta (2) zabpehely (17) zserbó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása