FEBRUÁR...úgy elrepült ez a négy hét, mintha nem is lett volna.
Pedig nekem nagyon mozgalmas volt, sok újdonsággal volt teli, korszakok kezdődtek ebben a februárban, van most bőven izgalmas újdonságokból.
Ami a reggeliket illeti...a kásaimádatban nem változott semmi, így megint összegyűjtöttem a kedvenceimet az elmúlt hetekből.
Lehetőséget kaptam a Food Therapy Market pár termékét kipróbálni, néhány képen láthattok ezekből egy kis ízelítőt. Náluk egészséges, kiváló alapanyagokból gyártott termékeket találtok, főleg csokikat, nagyszerű szuperétel-keverékeket, teákat, nasikat. Ezekkel feldobhatjuk a reggeliket, keverhetjük kásába, turmixba, smoothie-ba, az egészséges csokiszeletek és nassolnivalók pedig bárkinek jól jönnek egy húzós napon, vagy csak úgy...:)
A hónap utolsó napjaiban olyan gyönyörű idő volt, hogy el lehetett kezdeni a teraszon fotózni! Nekem ez nagy szó, nagyon sokat jelentenek a fények, remélem a következő hónap képein ez már igazán látszani fog:)
Addig is...lássuk az ehavi kedvenceket:
Előkerülnek a nyári szeddmagad-akcióban szedett eprek a fagyasztóból, nekem ilyenkor tél végén válnak igazán értékessé:) Erre a kakaóporral főzött kására került is egy pár szem, puffasztott tönkölybúza és pirított mézes-fahájas magvak társaságában.
A fő finomság ezen az erdei gyümölcsökkel és natúr fehérjeporral turmixolt zabkásán a Food Therapy Market egy finomsága volt, ami csokival bevont fehér eper (faeper). Tettem még rá gránátalmát, kakaóbabtöretet és szárított faepret is.
Forever Beautiful mix...ez egy szuperétel-keverék, amiben rengeteg antioxidáns, finom bogyósgyümölcsök és chia mag van. Főleg kásákba keverve barátkoztam vele, fantasztikus ízt ad nekik! A szerelmes hangulatú kását fagyasztott málnával, kendermaggal, pár kanál natúr joghurttal és eperrel díszítettem.
Nagy klasszikus a következő: alma-dió-fahéj-méz feltét egy natúr zabkásán. Szeretnétek kora reggel almáspite-illatot a lakásba pár perc alatt?...no, ettől az lesz! :)
Ritkán iszom kávét, pláne reggel, de néha megkívánom: ehhez a kakaóval főzött, forró málnaszósszal leöntött, pár kocka csokival tökéletesített kásához például nagyon illett :)
Ha a kókusznak lenne M betűs neve, akkor illene a sorba, így csak azt írhatom, hogy málna-méz-mák és mmmm...kókusz:) Tudjátok, milyen jó a forró, mákos zabkása a fagyos málnával? Ha nem, próbáljátok ki mindenképpen!
Nagyon szeretem mostanában a kakaóval főzött kásákat, egyszerű, mégis változatos, mindig más, attól függ, mivel pakolja meg az ember:) Ez például epret, gránátalmát, kakaóbabtöretet és csokival bevont mazsolákat kapott magára. Azt hiszem, ez volt a kedvenc kakaós zabkásám ebben a hónapban!
Aki olvasta az előző hónapok kedvenceit, tudja, hogy nálam nincs reggelis bejegyzés palacsinta nélkül...ez a változat egy túrós-natúr fehérjés zabpalacsinta, minden szinten gondosan megkenve anyósom isteni ribizlis-málnás lekvárjával. Már ennyitől is tökéletes lett volna, de találtam a hűtőben még egy marék áfonyát és epret...hát, jóban lettek:)
Játék a színekkel, pontosabban márványosítás a bogyósgyümölcsös szuperkeverékkel: a kását banánnal, natúr fehérjeporral és túróval tumixoltam (igen, kemény edzősnap utáni reggelen vagyunk:)), megpakoltam még áfonyával, gránátalmával és hántolt kendermaggal. A kendermag egyébként diós-pisztáciás ízű, tele van fehérjével, esszenciális Omega-3 és -6 zsírsavakkal és rengeteg ásványi anyaggal, ráadásul finom.
Egzotikus párosítás: kókusszal és natúr fehérjeporral turmixolt zabkásán, mézes sült banán, házi mogyoróvaj (recept egy korábbi bejegyzésben, itt), pekándió, kókuszchips és pár szem áfonya. No, ebben volt minden, édes-sós-savanykás, puha-krémes-roppanós. Ellentétek, szeressétek egymást!
Már most tudom, hogy a nyári hónapok kedvenc-zabkásás bejegyzései ezzel lesznek tele: 'nicecream', vagyis egészséges fagyi.
Előző este a fagyasztóba tett banánt és szintén fagyasztott málnát (vagy bármilyen erdei gyümölcsöt) használhattok hozzá, ezt a kettőt kell krémessé turmixolni egy erős botmixerrel vagy turmixgéppel. Az eredmény finom, krémes, gyümölcsös, egészéges 'fagyi', ami magában is isteni, de díszíteni is lehet.
Én ebbe kevertem még egy kicsit a Forever Beautiful mixből, díszítettem gránátalmával és kendermaggal.
Gyertek nyári reggelek, fagyit szeretnék reggelizni:)
Végül mégegy kakaóval főzött kása: eperrel, mandulával és kakaóbabtörettel megszórva tette széppé a reggelt.
Ha kedvet kaptatok még kásákat nézegetni, megtaláljátok az előző hónapok bejegyzéseit is a blogon!
http://bbgabka.blog.hu/
Kövessetek a facebook-on vagy az Instagramon:
facebook oldalam
Instagram
Kásázzatok, egészségetekre!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.