Utolsó kommentek:

BBGabka 2017.12.29. 23:06:48

@Attilajukkaja: köszönöm, örülök hogy tetszik!:)

Bejegyzés: flatbread, a villásreggelik királynője

BBGabka 2017.02.02. 21:32:47

@LSV: sajnálom, ha nem sikerült elsőre tökéletesen! nekem ezekkel az arányokkal működik, de ennyi liszt pluszban teljesen rendben van!
mondjuk formakenyér helyett inkább egy sima lapos tepsin ezt a gömbölyű formát javaslom, nekem ezekkel az arányokkal egy formázható, gömbölyíthető tésztát ad.
amik okok lehetnek:
- milyen liszteket használtál? amikből én készítem, ezek a teljes kiőrlésűek, több folyadékot vesznek fel...a lisztek minősége sem egyforma sajnos (én DM-es és Aldis márkákat használok)
- több szódabikarbóna nem kell, mert akkor nagyon kiérezhető lesz az íze. ez a kenyér sosem lesz olyan lyukacsos, mint egy öregtésztás vagy kovászos testvére, ez a gyorsaság valamitvalamiértje:)
- folyadékok: én egy sűrűbb görög joghurtot használtam hozzá, talán az is szerepet játszik...

mindenesetre remélem kipróbálod újra, majd meséld el a tapasztalatokat!
üdv,
bbGabka

Bejegyzés: hipp-hopp rozskenyér

sZulamith 2017.02.02. 21:26:10

Valóban vigyázni kell a szódabikarbónával, pontosan annyit amennyi a recept szerint kell. Ir kenyeret szoktam sütni, hagyom kihűlni, és akkor nem érezhető a szódabikarbóna.

Bejegyzés: hipp-hopp rozskenyér

LSV 2017.02.02. 21:26:07

Szia, Mit ronthattam el? Kb olyan a kenyerem mint a bolti 1 kilós :) A tészta nagyon ragadt, nyúlott ezért kb 2-3 evőkanál lisztet tettem még hozzá. Mondjuk én forma tepsibe sütöttem és belenyomkodtam (lehet ezt nem szabad). Tippem szerint nem lisztezhetem, ennek ragadnia kell, illetve lehet több szódabikarbónától lyukacsosabb könnyebb lenne?

Bejegyzés: hipp-hopp rozskenyér

BBGabka 2017.02.02. 21:25:42

@Egy Hun Hunniából: köszönöm, örülök ha tetszik! :)
hát, ami a nem édeset illeti...kevésbé próbálkoztam még vele, valahogy édespárti vagyok reggel. de a következő összeállításba szívesen beteszek pár sósat is, egyefene:)

Bejegyzés: zabkásanapló - január kedvencei

Egy Hun Hunniából 2017.02.02. 21:24:01

Úhhhhhhhh!
Az államat keresgélem! :-D
Gyönyörőek !
Ki fogom őket próbálni! Én is nagy zabkása kedvelő vagyok!
Nem édes variációid is vannak?

Bejegyzés: zabkásanapló - január kedvencei

hpapagaj 2016.12.01. 20:24:09

Nagyon jó variációk. :)

Bejegyzés: zabkásák - november kedvencei

BBGabka 2016.11.09. 13:13:52

@hpapagaj: köszönöm szépen! ha elkészíted őket, szívesen veszem, ha megosztod, hogy sikerült! :)

Bejegyzés: robbantott röfi bagelben

hpapagaj 2016.11.08. 21:20:41

Nagyon jók a receptjeid. Sorban megcsinálom őket. :)

Bejegyzés: robbantott röfi bagelben

BBGabka 2016.10.17. 21:21:15

@KaT3a: hamarosan elkészítem újra, és le fogom fotózni a tésztát a kelési folyamat elején és végén! :)

Bejegyzés: svéd fahéjas csiga - újragondolva

CaT3a 2016.10.17. 19:30:04

Elnézést! Valóban el kerülte a figyelmem, hogy az élesztőhöz 1 tk cukor is ment. Azért így is cseppet kételkednék, hogy képes megkelni, hiszen a lisztbe már nyírfacukor is ment. Tudom, hogy élesztő gombáról beszélünk, attól még a nyírfacukor simán elpusztítja a gombát, hiszen ezért adtad a kristálycukrot a felfuttatáshoz. Nem kötekedésként, szóltam hozzá, hanem segítő szándékkal. Örülök, ha a végeredmény finom lett.

Bejegyzés: svéd fahéjas csiga - újragondolva

BBGabka 2016.10.17. 13:29:29

@KaT3a: Kedves KaT3a! Ha figyelmesen elolvasod, a tejbe egyszerű kristálycukor kerül, ami jò az élesztőknek.
Az élesztő pedig gomba, nem baktérium.
A tészta szépen megkel, többször készítettem már így, pròbáld ki Te is!

Bejegyzés: svéd fahéjas csiga - újragondolva

CaT3a 2016.10.17. 13:13:21

Nyirfacukor kelt tesztahoz????? Nem lesz egyszeru felfuttatni. A nyirfacukor kelt tesztaba nem hasznalhato, antibakterialis hatasa miatt. hu.wikipedia.org/wiki/Xilitol

Bejegyzés: svéd fahéjas csiga - újragondolva

bbgabka

Sziasztok, Gabka vagyok! Blogom az egészséges életmódról, főzésről szól és arról, hogy ezeket hogyan próbálom a mindennapi életünkbe ültetni. Remélem, találtok 'hazavihető' ötleteket nálam, jó olvasást!

_c_laurent_gloor_bbgabka_120.jpg

facebook oldalam

Címkék

áfonya (1) ajvár (1) alma (6) almatorta (2) bagel (2) banán (2) bbq (1) brownie (1) buggyantott tojás (1) cékla (1) chips (1) csevapcsicsa (1) csicseriborsó (1) csirke (5) csoki (3) csokigolyó (1) csokikrém (1) csokitorta (1) cupcake (1) datolya (3) desszert (40) dió (1) eatclean (71) édesburgonya (2) édesség (17) érdekességek (1) fagyi (1) flatbread (1) flódni (1) fodroskel (1) főétel (22) főzelék (1) frangipane (1) füge (2) fűszer (1) gluténmentes (6) granola (1) gyümölcskenyér (1) hamburger (2) húsos (1) jégkrém (1) kakaóscsiga (1) karácsony (1) karfiol (1) keksz (4) kelt tészta (1) kenyér (3) kókuszgolyó (1) körte (2) kuglóf (1) kurkuma (1) lazac (3) leves (1) magos ropogós (1) mák (1) mákos (1) mandula (3) mascarpone (1) mogyoróvaj (2) muffin (3) műzli (1) műzliszelet (1) narancs (1) nyár (5) ősz (3) péksütemény (12) pesto (1) piskóta (1) pite (1) pizza (1) puding (1) pulled pork (1) raffaello (1) rágcsálnivaló (1) ravioli (1) reggeli (22) répatorta (1) rizottó (1) rizspuding (1) rizstészta (1) sajttorta (1) saláta (3) smoothie (1) snack (1) strand (1) sushi (1) sütemény (10) sütés nélkül (7) sütőtök (1) svéd fahéjas csiga (1) szélesmetélt (1) szendvics (2) szilva (1) tejtermékmentes (5) tészta (2) tojás (2) tökfőzelék (1) top10 (1) torta (1) túrós (1) újrahasznosítás (1) ünnep (2) vacsora (1) videó (2) vörösbab (1) wrap (1) zab (1) zabkása (8) zabkeksz (1) zabkenyér (1) zabpalacsinta (2) zabpehely (17) zserbó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása